1- أثر العلاقة بين المتغيرات المحاسبية وحجم التداول في القيمة السوقية لاسهم الشركات المدرجة في سوق العراق للاوراق المالية .

2- Strategic Management Accounting Techniques in Romanian Companies: Some Survey Evidence

3- تطبيقات أساليب المحاسبة الإدارية وأساليب تقييم المشروعات الاستثمارية في الشركات الصناعية العراقية.

4- PERFORMANCE EVALUATION BY USING BALANCED SCOREDCARDS: ANALYTICAL VISION

5- Testing the Requirements Availability for Disclosure and Transparency in Financial Reporting for Corporate Governance in Emerging Market Economies: The Case of Iraqi Listed Firms

6- The strategic impact of integration between target costing and continuous improvements techniques in achieving cost reductions and competitive advantage: An analytical study

7- إدراك المسؤولية الاجتماعية للشركات الصناعية العراقية والإفصاح عنها في التقارير المالية الخارجية.

8- ادارة الارباح وعلاقتها بعوائد الاسهم دراسة تطبيقية على عينة من الشركات الصناعية في دولة الامارات العربية المتحدة .

9- تقييم الأداء الجامعي وفقاً لبطاقة العلامات الموزونة ( بحث مستل من رسالة الماجستير للطالبة هدى مؤيد حاتم السعد ).